Nyt tag og den store beslutning

Få et nyt tag og et godt resultat

Et nyt tag er ikke bare et spørgsmål om at gennemtjekke alle mulige tage og vælge det, du selv synes ser smukkest ud på andre folks huse. Du kan nemlig ikke bare vælge et, du selv synes ser godt ud, og så forvente, at det passer til dit eget hjem. Her får du nogle gode råd, så du får valgt et perfekt nyt tag til din bolig.

Nyt tag som gør-det-selv-projekt

Hvis du ønsker et helt nyt tag og selv at lægge det på, er der flere faldgruber. Den første er, at taget skal passe til dit hus og hældning – det vil sige, hvor mange grader taget hælder på toppen af huset. Desuden har du antageligt et tag i forvejen, som du gør klogt i at kigge på, inden du vælger et nyt. Hvis det gamle har fungeret fint i mange år, er der stor sandsynlighed for, at det igen vil være godt nok at bruge den samme type eller en type, som ligner den. Vælg derfor materialer, der ligner dem, du har i forvejen. Det kan fx være af tegl, eternit, stål og betontagsten. Hvis du ønsker selv at lægge taget på, bør du også undersøge, om du bare kan lægge nyt tag direkte ovenpå det gamle eller om det gamle skal rives ned. Enkelte materialer kræver også, at du lægger et lag pap under. Spørg gerne en fagmand, når du skal lægge nyt tag.

Nyt tag og den store beslutning

Et nyt tag er en stor og ofte ret dyr beslutning, så derfor gør du klogt i at tænke godt og grundigt over den løsning, du ønsker. Tænk også gerne i levetid. Nogle materialer kan holde i 30, andre i 60 år. Det kan fx være fint at få en løsning, som holder i mange år. Vedligeholdelse er også vigtig. Enkelte materialer kræver mere lapning end andre. Alle tagtyper kan være lige gode og er lige tætte, hvis du får en fagmand til at lægge dem på. Det er meget vigtigt, at fagmanden, som skal lægge nyt tag på dit hus, er ekspert i tagkonstruktioner, for så får du også det bedste resultat. Det tager tid og kræver kræfter og penge, så resultatet må og skal også være perfekt. Spørg også gerne venner og bekendte, om de har fået lagt nyt tag før, og hvad deres erfaringer var med dem, der gjorde arbejdet. Hvis du gør forarbejdet godt og grundigt, får du typisk også det bedste resultat. Her kan du få hjælp til at vælge nyt tag: http://www.compara.dk/pris-nyt-tag